børgefjell nasjonalpark

Sørvestre del av Børgefjell nasjonalpark ligger på statsallmenning og området kan enkelt nås fra Namsskogan. En innbydende innfallsport er etablert ved Smalvatnet og fra parkeringsplassen er det 2 km å gå inn til nasjonalparkgrensa. Herfra kan man se innover nasjonalparken mot Namskroken og Bleikarlia. Mot horisonten ser man Bleikarfjellet (1121 m.o.h.), Jengelfjellet (1071 m.o.h.) og Kløvfjellet (916 m.o.h.). Mellom fjellene finnes Jengelskardvatnet og Bleikarvatnet - begge vatna er verdt et besøk om man er ute etter ørret av beste kvalitet. Om du ikke vil fiske kan du nyte freden og naturen fra teltet eller spasere en tur på kritthvite strender. Naturkvalitetene i denne delen av Børgefjell er store og varierte!

Namskroken 

Den sørvestlige delen av Børgefjell kalles Namskroken. Navnet kommer av at elva Namsen gjør en sving nordover fra utløpet av Namsvatnet før den igjen dreier sørover. Tidligere var skogbruk og beitebruk viktig, i tillegg til moltebærhøsting og fiske. Senere ha småviltjakt og elgjakt fått stor betydning.

Det er bygd to hytter i Namskroken og det er fjellstyret som eier begge. Skogstua ble oppført av Grong skogforvaltning rundt 1917, og fra og med 1928 var det fjellstyret som driftet hytta. Namskrokhytta ble laftet opp av tømmer hogget ved Storelva i 1971. Begge hyttene er senere restaurert og fremstår idag som enkle husvære med stor sjarm. Skogstua står åpen og er et tilbud til vandrere som kommer forbi. Namskrokhytta kan leies på INatur.